Is jouw kantoorgebouw klaar voor 2023?

Per 1 januari 2023 is minimaal energielabel c verplicht

Wanneer een kantoorgebouw hier per 1 januari 2023 niet aan voldoet mag je het gebouw niet meer gebruiken als kantoor. Dit zal worden gehandhaafd vanuit de gemeente waar het gebouw gevestigd is. Het is dus erg belangrijk om op tijd te kijken welke maatregelen jij kunt en moet nemen om jouw kantoorgebouw hieraan te voldoen. 

Hoe kom je achter het huidig energielabel van jouw kantoorgebouw?

Een energielabelcheck kun je eenvoudig online doen op deze website. Het kan echter zijn dat jouw gebouw nog niet beschikt over een energielabel. Dan is het nodig om dit aan te vragen bij een energieadviseur. Die komt dan kijken hoe energiezuinig jouw kantoor is, het label berekenen en registreren. Je kunt ook kijken naar de GIS viewer voor een indicatie. Deze tool is ontwikkeld door de Rijksoverheid en geeft een schatting van de energielabels op basis van locatie. Het resultaat kan echter afwijken. 

Wat zijn de verduurzaamheidsopties?

Er zijn verschillende manieren om een gebouw energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, een warmtepomp of met het beter isoleren van het kantoorgebouw. Denk hierbij aan isolatie van de muren en het isoleren van de ramen. Een budgetproof en snelle verduurzaamheidsmaatregel die wij leveren zijn isolerend raamfolie. Hiermee kun je met een relatief kleine investering al voldoen aan de doelstellingen van 2023. 

Een nieuw energielabel aanvragen

Na het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen is het zaak om een nieuw energielabel aan te vragen. Hiervoor maak je weer een afspraak met de energieadviseur. Die berekent en registreert het nieuwe energielabel van jouw kantoor. 

Uitzonderingen

Er zijn enkele uitzonderingen op deze wetgeving. Deze uitzonderingen gelden bijvoorbeeld als een gebouw minder dan 50% van de oppervlakte gebruikt voor kantoren en nevenfuncties. Je kunt alle officiële uitzonderingen vinden op de website van de Rijksoverheid.

Hoe kunnen wij je helpen?

Met ons isolerend raamfolie kunnen we de isolatiewaarde van jouw enkelglas met 40% verbeteren. Dit geeft jouw enkel glas bijna dezelfde isolatiewaarde als dubbelglas. De isolatiewaarde van dubbelglas wordt met de folie met 28% verbeterd. Het isolatiefolie is dus een snelle en budgetproof optie. Het is vaak al genoeg om een kantoorgebouw met energielabel f naar energielabel c te krijgen. Wil jij weten wat de mogelijkheden en prijzen zijn voor jouw bedrijfsgebouw? Neem contact op via info@roomth.nl of bel naar 0183 - 513 854. We helpen je graag!

Is jouw kantoorgebouw klaar voor 2023?