Het grootste nadeel van je kantoortuin

De kantoortuin is al tientallen jaren een populaire lay-out voor het inrichten van een kantoorruimte. Kenmerken van een kantoortuin zijn dat werknemers in dezelfde ruimte werken zonder scheidingswanden. Bureaus zijn vaak in groepjes bij elkaar gezet met als doel om een open en laagdrempelige werksfeer te creëren waarin makkelijk contact gemaakt kan worden met andere werknemers. Ondanks dat de kantoortuin ontzettend populair en veelgebruikt is, zit er een groot nadeel aan. Het is namelijk ontzettend slecht voor de productiviteit met name door afleiding van geluid en gesprekken.

Hoe verhoog je productiviteit in een kantoortuin?

Een optimale werkomgeving kan de productiviteit van werknemers tot wel 15% verhogen. Maar, voordat je besluit om de volledige lay-out van je kantoor te verbouwen kun je kijken naar kleinere en goedkopere oplossingen. Geluidsoverlast en afleiding van werknemers onder elkaar is namelijk al te verminderen met iets simpels als een koptelefoon. Wil je zeker weten dat de werkomgeving voor al jouw werknemers productief is, dan kun je werken aan de akoestiek van je kantoortuin.

Akoestische oplossingen voor de kantoortuin

Geluidsoverlast en afleidende gesprekken kun je tegengaan door gebruik te maken van zachte, absorberende materialen. Denk aan tapijt op de vloer en dikke gordijnen bij de ramen. Het wordt geadviseerd om minimaal 20% tot 30% van het vloeroppervlakte te nemen aan kwalitatieve geluidsdempende materialen voor een betere akoestische ervaring van een ruimte. Wil je een optimale akoestische werkomgeving dan kun je ook gebruik maken van akoestische panelen.

Akoestische panelen

Onze akoestische panelen bestaan uit een dikke laag akoestisch materiaal gemaakt van gerecyclede spijkerbroek vezels. Door de kwaliteit van het materiaal en de dikte kunnen de panelen geluiden absorberen tot wel 90%. De panelen zijn beschikbaar in verschillende vormen. Onze akoestische deskdivider is bijvoorbeeld perfect voor plekken waarin veel telefoongesprekken worden gedaan. Akoestische scheidingswanden en akoestische wandpanelen zorgen ervoor dat het geluid op bepaalde plekken gedempt wordt. Plaats ze bijvoorbeeld bij de vergadertafel, of deel de ruimte op in kleinere werkplekken met de scheidingswanden voor meer productiviteit.

[products limit=”3″ columns=”3″ category=”Akoestische Oplossingen”]

Jouw kantoor optimaliseren?

Wil je jouw kantoor optimaliseren? Naast onze akoestische panelen bieden we ook aan projectinrichting en stoffering voor kantoren. In al onze werkzaamheden richten we ons op het verbeteren van de kantoorproductiviteit en een uitstraling die past bij het bedrijfsimago. Onze ontwerpers maken designs die perfect aansluiten bij jouw huisstijl en onze monteurs bevestigen ontwerpen en producten snel en vakkundig. Neem gerust contact op via info@roomth.nl of 0183 – 513 854 voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek. 

 

Het grootste nadeel van je kantoortuin