Akoestiek op het kantoor

Geluiden in de werkomgeving kunnen grote effecten hebben op de productiviteit van werknemers. Een slechte akoestische ruimte met hard, galmend geluid kan namelijk zorgen voor irritatie en een minder goede focus. De productiviteit kan dus flink omlaag gaan. Deze relatie tussen akoestiek en productiviteit is in meerdere experimentele wetenschappelijke onderzoeken aangetoond (Reinten, Braat-Eggen, Hornikx, Kort en Kohlrausch, 2017). Tijd om te kijken naar jouw werkomgeving!

Hard geluid en verstaandbare gesprekken

Twee geluidsfactoren die het grootste effect hebben op werknemers zijn het niveau van het geluid en de verstaanbaarheid van gesprekken in de buurt. Hard geluid en hoorbare gesprekken die woord voor woord te volgen zijn zijn erg afleidend, maar kunnen niet altijd voorkomen worden. Zeker niet wanneer het gaat om een functie waarin veel wordt gebeld.

Akoestiek verbeteren

Het goede nieuws is dat het negatieve effect van beide geluidsfactoren verminderd kan worden door te werken aan de akoestiek van de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld door een open ruimte op te delen in meerdere, kleine kamers en gebruik te maken van zachte, geluidsabsorberende materialen. Dit verlaagd het geluidsvolume en dempt de verstaanbaarheid van spraak.

Akoestische panelen

Wanneer je geen budget hebt voor een verbouwing om een optimale akoestiek te bereiken, zijn akoestische panelen de oplossing. Deze panelen bestaan uit zacht, geluidsabsorberend materiaal gemaakt van lange katoenvezels uit gerecycelde spijkerbroeken. Ze kunnen door de dikte en de materiaalsoort geluiden absorberen tot wel 90%.

Optimale akoestiek

Om een goede akoestiek te bereiken in een ruimte, wordt geadviseerd om minimaal 20% van het vloeroppervlakte te nemen aan akoestische materialen in de vorm van wandpanelen, bureauscheiders of roomdividers. Wil je een optimale akoestische beleving, ga dan voor 30% van het vloeroppervlakte.

Akoestische oplossingen

Wij bieden verschillende akoestische oplossingen aan die volledig zijn te personaliseren met een geprint desing. Dit is een mooie kans om van jouw kantoor een merkervaring te maken voor klanten en personeel. Kies bijvoorbeeld kleuren die voorkomen in jouw huisstijl en laat jouw logo terugkomen in het design.

[products limit="3" columns="3" category="Akoestische Oplossingen"]

Wil je tips of meer informatie over hoe wij je kunnen helpen met het verbeteren van de akoestiek in jouw werkruimte? Neem vrijblijvend contact met ons op via 0183 – 513 854 of info@roomth.nl. 

Akoestiek op het kantoor